Näin touko-kesäkuun vaihteessa on kuusenkerkkäkausi parhaimmillaan. Kerää talteen vaaleanvihreät herkkupalat, nautiskele ja laita loput pakastimeen talven varalle. Kuusenkerkkä on todellinen terveyspommi. Wikipedia kertoo:
”Kuusenkerkkiä on perinteisesti käytetty lisäämään virtsaneritystä, hoitamaan kihtiä, reumaa, keripukkia, sappivaivoja ja vatsavaivoja kuten liikahappoisuutta. Kuusenkerkkä sisältää antibakteerisia eteerisiä öljyjä, joiden väitetään vähentävän kehon tulehdustilaa ja edistävän liman, hien ja sapen eritystä. Kuusenkerkässä on runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja.”
Jotkut valmistavat kuusenkerkästä siirappia. Kuusenkerkkää voi myös syödä salaatin seassa tai laittaa vaikka smoothien sekaan. Omassa iltapalassani oli tänään mm. mantelimaitoa, mustikkaa, nektariinia, banaania, mustikkaa, salanova-salaattia ja kuusenkerkkää. Nam!