Mikä ihmeen suolistotesti?

Turvotusta, vatsakipua, ripulia ja ummetusta vaihdellen. Närästystä ja ilmavaivoja. Tässä tavallisimpia suoliston aiheuttamia vaivoja.

On tarpeellista käydä lääkärissä poissulkemassa vakavammat sairaudet. Joskus selittämättömien vatsavaivojen syytä ei kuitenkaan ihan tavallisissa lääkärin tutkimuksissa löydy. Silloin diagnoosina on usein IBS, eli ärtyvän suolen oireyhtymä.

masuTällöin saattaa olla hyödyllistä tehdä suolistoanalyysi. Suolistoanalyysi antaa kaivattua lisätietoa siitä, mitä suolistossa on meneillään. Ja mikä parasta, suolistotestin tuloksista saadaan osviittaa siihen, mitä toimenpiteitä suoliston tervehdyttämiseksi kannattaa tehdä ja mitä ei.

Nordic Laboratoriesin laaja suolistoanalyysi CSAP x2 kertoo seuraavia asioita:

  • Toivotut ja ei-toivotut sekä mahdolliset epätasapainotilat.
  • Hiivat ja sienet
  • Parasiitit kuten loiset ja alkueläimet
  • Herkkyysmääritykset patogeenisille mikrobeille (eli millä ne saa hääädettyä)
  • Lyhytketjuiset rasvahapot
  • Inflammaatio
  • Suolen immunologia (SigA)
  • Okkultti veri
  • Ruoansulatus ja ravinteiden imeytyminen

Miten pääsen suolistotestiin?

Kollaasi test kit

Nordic Laboratories suolistoanalyysin tulkitsee aina ammattilainen, useimmiten ravintoterapeutti/ravintovalmentaja tai lääkäri. Jos arvelet, että suolistotestin tekemisestä voisi olla hyötyä juuri sinulle, pääset alkuun ottamalla minuun yhteyttä jotta löydämme sinulle sopivan ammattilaisen. Kun ammattilainen on arvioinut testin tarpeen kanssasi, saat kotiisi pakkauksen, jossa on kaikki tarvittavat välineet ja ohjeet kakkanäytteen ottamista ja lähettämistä varten. Näyte otetaan mukavasti kotona ja sen noutaa DHL, joka toimittaa sen mahdollisimman nopeasti tutkittavaksi. Kun näyte on analysoitu valmiiksi, saat siitä sähköposti-ilmoituksen ja tulokset käydään läpi yhdessä ammattilaisen kanssa.

Lisätietoja: Hanna Hiltunen puh. 045 690 8522 tai hh@nordic-labs.com.

Nordic Logo