Uusi tuttavuus, spagettikurpitsa

Ystäväni ja kollegani Katja Salomäki toi minulle eräänä päivänä tuliaisen, spagettikurpitsan. Katja on ahkera kotipuutarhuri joten luonnollisesti kurpitsa oli peräisin hänen puutarhastaan.

Spagettikurpitsa on saanut nimensä siitä, että se muistuttaa kypsennettynä spagettia. Samasta syystä spagettikurpitsa onkin oiva lisäke ja korvike vaikkapa pastalle. Sain Katjalta ohjeet spagettikurpitsan valmistukseen. Yksinkertaisimmillaan se on näin helppoa!

1. Laita spagettikurpitsa isoon kattilaan ja keitä sitä vartti.

Spagettikurpitsa kattilassa

2. Nosta kurpitsa vedestä, leikkaa se kahtia.

Spagettikurpitsaa leikataan

3. Poista siemenet. Spagettikurpitsan siemenet eivät ole syötäviä.

Spagettikurpitsan siemenet

4. Keitä spagettikurpitsaa vielä viitisen minuuttia. Kun kurpitsa on kypsä, se alkaa muistuttaa spagettia.

Kypsä spagettikurpitsa

5. Koverra kypsä kurpitsansisus ja poista vielä viimeiset siemenet. Nauti sellaisenaan lisäkkeenä tai tee keitetylle spagettikurpitsalle pastakastike oman mielen mukaan.

Spagettikurpitsaa lautasella

P.S. Tsekkaa kollegani Katja Salomäen funktionaaliset kokkauskurssit: http://www.ravintopoli.fi.