Ystäväni ja kollegani Katja Salomäki toi minulle eräänä päivänä tuliaisen, spagettikurpitsan. Katja on ahkera kotipuutarhuri joten luonnollisesti kurpitsa oli peräisin hänen puutarhastaan.
Spagettikurpitsa on saanut nimensä siitä, että se muistuttaa kypsennettynä spagettia. Samasta syystä spagettikurpitsa onkin oiva lisäke ja korvike vaikkapa pastalle. Sain Katjalta ohjeet spagettikurpitsan valmistukseen. Yksinkertaisimmillaan se on näin helppoa!
1. Laita spagettikurpitsa isoon kattilaan ja keitä sitä vartti.
2. Nosta kurpitsa vedestä, leikkaa se kahtia.
3. Poista siemenet. Spagettikurpitsan siemenet eivät ole syötäviä.
4. Keitä spagettikurpitsaa vielä viitisen minuuttia. Kun kurpitsa on kypsä, se alkaa muistuttaa spagettia.
5. Koverra kypsä kurpitsansisus ja poista vielä viimeiset siemenet. Nauti sellaisenaan lisäkkeenä tai tee keitetylle spagettikurpitsalle pastakastike oman mielen mukaan.
P.S. Tsekkaa kollegani Katja Salomäen funktionaaliset kokkauskurssit: http://www.ravintopoli.fi.